Ga naar inhoud
Leibomen Leiconstructie voor glansmispel leibomen - in tuin

Leiconstructie projecten

Via onze website (voorheen: leiconstructies.nl) leveren wij leiconstructies en dakconstructies aan particulieren, groenvoorzieners en overheden. U kunt kiezen voor een standaardpakket, maar u kunt ook gemakkelijk zelf een leiconstructie samenstellen met behulp van 'bereken mijn leiconstructie'.  Hieronder een aantal voorbeelden van recente projecten. Wilt u advies of een vrijblijvende offerte ontvangen, neem gerust contact met ons op.

Dakconstructie Bunne (Drenthe)

Deze prachtige dakconstructie met een overspanning van 6mx6m plaatste onze klant over het terras. De buizen (zowel staanders als liggers) die wij leveren hebben een lengte van zes meter. Onze klant heeft voor de dakoverspanning gebruik gemaakt van 12 draden. In de vier hoeken van de dakconstructie staan vier amberbomen (parasolvorm). Deze amberbomen kunnen verder groeien boven de spandraden. Hierdoor ontstaat na verloop van tijd een natuurlijke zonbescherming over het terras.

Wilt u ook een dakconstructie in uw tuin? Wij hebben een aantal Standaardpakketten voor dakconstructies in ons assortiment. Daarnaast geven wij graag advies op maat.

Dakconstructie voor dakbomen in tuin - Brunne Drenthe

Station Overvecht (gemeente Utrecht)

Naast particulieren en groenvoorzieners leveren wij ook regelmatig leiconstructies aan overheden, voornamelijk gemeenten. Hier ziet u een mooi voorbeeld van onze leiconstructie op het station Overvecht van de gemeente Utrecht. Met een leiconstructie kunt u ook langere afstanden overbruggen, zoals 200 meter. Om deze afstanden te overbruggen gebruiken wij tussen elke staander een spanset, zodat elk draad gemakkelijk onder spanning gezet kan worden. Een bijkomend voordeel is dat een buis of draad gemakkelijk vervangen kan worden, mocht deze in de openbare ruimte beschadigen.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden, neem vooral contact met ons op.

Leiconstructie voor leibomen op station utrecht overvecht

Leibomen bij de leiconstructies

Onze leiconstructies zijn geschikt voor alle leibomen. De buizen hebben we lengte van 6 meter, waardoor de leiconstructie ongeveer 5 meter hoog kan worden. Wij raden aan om de palen ongeveer een meter in de grond te plaatsen.

Naast de leiconstructies verkoopt Citytree ook leibomen. Hierbij kunt u denken aan steeneiken, glansmispels, amberbomen, maar ook aan leifruit.

Foto 1: Glasmispel (Photinia fraseri ‘Red Robin’). Foto 2: Appelboom (Malus domestica). Foto 3: Amerikaanse amberboom (Liquidambar styraciflua). Foto 4: Steeneik (Quercus ilex)

 

Leiconstructie voor glansmispel leibomen - in tuin

Diverse projecten

Citytree biedt kant-en-klare leiconstructies en dakconstructies, maar u kunt natuurlijk ook gemakkelijk uw eigen constructie samenstellen. Hiervoor kunt u gebruik maken van onze ‘bereken mijn leiconstructie‘ formule. Alle onderdelen verkopen wij ook los. Onze klanten maken de meest uiteenlopende constructies met het materiaal.

Vakblad Bouw en Uitvoering: Een strakke groene uitstraling

Pieter Weststrate spreekt vakblad Bouw en Uitvoering over het vergroenen van de openbare ruimte met behulp van leiconstructies en leibomen. Wilt u meer informatie over leiconstructies? Neem gerust contact met ons op!

Bouw en uitvoering - leiconstructie

Leiconstructie Etten-Leur (Noord-Brabant)

Onze leiconstructies worden vaak gebruikt om de tuin af te schermen, zoals in deze mooie tuin in Etten-Leur. De klant heeft gebruik gemaakt van de leiconstructie tot 6m B. Een complete leiconstructie tot 6m B bevat 3 staanders van 6 meter en 1 ligger van 6 meter. Daarnaast zitten er 2 kniestukken van 90 graden, 1 T-stuk, 5 spansets en 100 meter spandraad bij.

Leiconstructie voor leibomen tuin - noord brabant
CityTree Bomen en Plantencentrum tuinontwerp tuinaanleg tuinadvies

Welkom bij bomen- en
plantencentrum Citytree!

Bomen- en plantencentrum CityTree staat voor het vergroenen van de wereld om ons heen. Als bomen- en plantencentrum zij wij gespecialiseerd in de verkoop van mediterrane bomen en planten, maar ook voor leibomen, hagen, plantenbakken, leiconstructies en andere tuinplanten bent u bij CityTree aan het juiste adres!

U bent van harte welkom in onze locatie in Heerjansdam, waar u tijdens onze ruime openingstijden ons uitgebreide assortiment kunt verkennen. Onze deskundige adviseurs staan klaar om u te helpen met uw je vragen en bieden vrijblijvend plantadvies op maat. Maak gerust een afspraak voor een persoonlijk adviesgesprek, waarbij we rekening houden met uw specifieke wensen, de ligging van je tuin of dakterras, de bodemgesteldheid, en zelfs de levering en plaatsing van de bomen en planten.

CityTree - Pieter Weststrate
Een vraag?
Vraag Pieter!

    Meer projecten

    Leiconstructie voor olijfwilg leibomen (Eelaeagnus ebbingei)
    Leiconstructie voor olijfwilg leibomen (Eelaeagnus ebbingei)