Ga naar inhoud

Vanwege lancering nieuwe website is online assortiment nog niet volledig, voor volledige assortiment neem contact op of kom langs

Persoonlijk tuinadvies
Kom langs voor inspiratie in Heerjansdam
Bezorg- en aanplantservice
Groenblijvende boom op stam

Leilaurier

Een prachtige groenblijvende leiboom is de laurier. Bij CityTree hebben we de ‘gewone’ laurierkers en de Portugese laurierkers. De verschillen tussen ‘gewone’ laurier (Prunus laurocerasus) en Portugese laurier (Prunus lusitanica) zijn zowel zichtbaar in het uiterlijk als in de groeiwijze. De bladeren van de ‘gewone’ laurier zijn namelijk een stuk groter dan de bladeren van de Portugese laurier. Daarnaast groeit de Portugese laurier gemakkelijk in de hoogte, terwijl de ‘gewone’ lauriersoorten zowel in de hoogte als in de breedte groeien.

Laurierkers 'Novita' blad (Prunus laucerasus)

Leilaurier ‘Novita’ - Leiboom

Prunus laurocerasus

vanaf215,00
  • Sierwaarde
    Bloesem, Vrucht
  • Standplaats
    Zon, Halfschaduw, Schaduw
  • Groenblijvend
    Kleur- en bladhoudend
Bekijk product

Laurierkers 'Novita'

De laurierkers (Prunus laurocerasus ‘Novita’) lijkt op de ‘Otto Luyken’, maar er zijn wel degelijk verschillen. De ‘Novita’ groeit een stuk sneller dan de ‘Otto Luyken’ en hierdoor meer geschikt voor het creëren van beschutting en privacy. De ‘Novita’ bloeit in het voorjaar met witte bloemen (afhankelijk van de snoei) en in het najaar kun je genieten van donkerblauw/zwarte bessen.

Groeisnelheid: 40-60cm per jaar

+ Sterke haagplant
+ Groenblijvend
+ Winterhard
+ Mooie bloei
+ Snelle groeier
+ Bessen aantrekkelijk voor vogels
Giftige bessen

Laurierkers 'Novita' blad (Prunus laucerasus)

Laurierkers 'Otto Luycken'

De laurierkers (Prunus laurocerasus ‘Otto Luyken’) lijkt op de ‘Novita’, maar er zijn wel degelijk verschillen. De ‘Otto Luyken’ groeit een stuk langzamer. Deze laurierkers heeft twee bloeiperiodes; één in het voorjaar en één in het najaar. Na de twee bloeiperiode ontstaan prachtige zwarte bessen.

Groeisnelheid: 10-20cm per jaar

+ Sterke haagplant
+ Groenblijvend
+ Winterhard
+ Mooie bloei
Giftige bessen
Langzame groeier

Laurierkers 'Otto Luyken' blad (Prunus laurocerasus)

Portugese laurier

De Portugese laurier is een prachtige groenblijvende plant. De bladeren van deze plant zijn fris donkergroen, terwijl de takjes een donkerrode kleur hebben. In het voorjaar kun je genieten van witte bloementrossen en in het najaar vormen zich kleine kleine donkerblauw/zwarte bessen. Net als de andere lauriersoorten is de Portugese laurier een zeer sterke plant.

Groeisnelheid: 20-40cm per jaar

+ Groenblijvend
+ Sterke haagplant
+ Winterhard
+ Onderhoudsvriendelijk
+ Snel zichtdicht
Giftig voor mensen

Portugese Laurier 'Angustifolia' blad en bloei / Prunus Lusitanica
CityTree Bomen en Plantencentrum tuinontwerp tuinaanleg tuinadvies

Welkom bij bomen- en
plantencentrum Citytree!

Bomen- en plantencentrum CityTree staat voor het vergroenen van de wereld om ons heen. Als bomen- en plantencentrum zij wij gespecialiseerd in de verkoop van mediterrane bomen en planten, maar ook voor leibomen, hagen, plantenbakken, leiconstructies en andere tuinplanten bent u bij CityTree aan het juiste adres!

U bent van harte welkom in onze locatie in Heerjansdam, waar u tijdens onze ruime openingstijden ons uitgebreide assortiment kunt verkennen. Onze deskundige adviseurs staan klaar om u te helpen met uw je vragen en bieden vrijblijvend plantadvies op maat. Maak gerust een afspraak voor een persoonlijk adviesgesprek, waarbij we rekening houden met uw specifieke wensen, de ligging van je tuin of dakterras, de bodemgesteldheid, en zelfs de levering en plaatsing van de bomen en planten.

Pieter Weststrate - CityTree - Bomen-en Plantencentrum
Een vraag?
Vraag Pieter!