Ga naar inhoud

Vanwege lancering nieuwe website is online assortiment nog niet volledig, voor volledige assortiment neem contact op of kom langs

Persoonlijk tuinadvies
Kom langs voor inspiratie in Heerjansdam
Bezorg- en aanplantservice
Bamboe

Bamboe

De meeste mensen zullen bamboe vooral kennen als een snelgroeiend gras uit Azië, maar er zijn ook soorten die goed groeien in Nederland. Bij Citytree hebben we twee soorten op voorraad, namelijk de Fargesia rufa (een populaire niet-woekerende bamboe) en Phyllostachys (woekerende bamboe).

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen. We werken hard aan onze nieuwe website en sommige producen zijn mogelijk nog niet beschikbaar. Als je op zoek bent naar specifieke bomen, planten of andere tuinproducten, neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder!

Bamboe kopen?

Fargesia rufa

De Fargesia rufa is een prachtige niet-woekerende bamboe die zeer geschikt is voor het Nederlandse klimaat. Het is namelijk één van de meeste winterharde bamboesoorten. In vergelijking met andere bamboesoorten blijft de Fargesia rufa redelijk klein (maximaal 2/4 meter hoog). Deze bamboe heeft prachtige frisgroene bladeren. De Fargesia heeft een weelderige groei.

Phyllostachys

In tegenstelling tot de Fargesia rufa is de Phyllostachys wel een woekerende bamboe. Als u het woekeren van deze bamboe wil inperken, dan kunt u gebruik maken van een wortelbegrenzer.

Haagbamboe > Phyllostachys bissetii
Deze bamboe heeft een zeer dichte structuur en daardoor is deze plant deze geschikt als haag. Ook is de ‘bissetti’ winterhard. Qua standplaats heeft deze bamboe de voorkeur voor een zonnige plaats.

Hotei-bamboe > Phyllostachys vivax ‘Aureocaulis’
Deze prachtige bamboe heeft goudgele stengels en met frisgroene bladeren. De Hotei-bamboe is zeer geschikt als haagplant. Ook deze bamboe is zeer winterhard en groenblijvend.

Reuzenbamboe > Phyllostachys ‘Aureocaulis’
De reuzenbamboe heeft mooie contrastrijke stengels in een prachtige okerkleur met daarop groene strepen. Deze bamboe kan zowel geplaatst worden in de zon, halfschaduw als schaduw. Ook deze bamboe blijft in de winter groen.

Zwarte bamboe > Phyllostachys nigra
De zwarte bamboe heeft zoals de naam al aangeeft prachtige zwarte stengels met daarbij groene bladeren. Deze bamboe is zeer winterhard en blijft ook in de winter groen.