Ga naar inhoud

Kom langs in onze winkel: Vandaag geopend van 07:00 tot 17:00 of bestel online

ACTIE: GRATIS bezorging vanaf €300,- *(BE €350,-)

Persoonlijk tuinadvies
Kom langs voor inspiratie in Heerjansdam
Bezorg- en aanplantservice

Kurkeiken

De groenblijvende kurkeik kenmerkt zich door zijn zachte, grijs gegroefde bast, die na enkele jaren kurk wordt. Ideaal voor grote tuinen of parken, gedijt goed in de volle zon en kan tegen temperaturen tot -12°C. Bloeit in april en mei met onopvallende gele katjes en produceert het hele jaar door eikels.

2 resultaten
Kurkeik bast / stam (Quercus suber)

Kurkeik - Boom op stam

Quercus suber

675,00
 • Sierwaarde
  Bast
 • Standplaats
  Zon, Halfschaduw
 • Groenblijvend
  Kleur- en bladhoudend
Bekijk product
kurkeik meerstammig bast (Quercus suber)

Kurkeik - Meerstammig

Quercus suber

vanaf155,00
 • Sierwaarde
  Bast
 • Standplaats
  Zon, Halfschaduw
 • Groenblijvend
  Kleur- en bladhoudend
Bekijk product

Kurkeik kopen?

De kurkeik (Quercus suber) is een zeer unieke boom door de kenmerkende bast. Deze boom komt van oorsprong voor in Zuid-Europa en Noord-Afrika. Bij bomen- en plantencentrum CityTree ben je op het juiste adres voor bijzondere mediterrane bomen en planten, zoals de kurkeik. Wil je een kurkeik kopen? Of ben je op zoek naar een andere bijzondere boom of plant? Kom eens langs bij CityTree!

Unieke bast

De kurkeik heeft een kenmerkende bast, namelijk van kurk, zoals de naam al zegt. De bast is zacht, grijs en gegroefd. Na ongeveer 7 of 8 jaar wordt de bast van kurk. Sommige kurkeiken worden vanwege hun bast om de 8 à 10 jaar ontkurkt voor commerciële doeleinden. De kurk wordt gebruikt voor bijvoorbeeld wandbekleding, schoenzolen en natuurlijk voor de afsluiting van wijnflessen. Na het ontkurken blijft een roodachtige kleur achter.

Kurkeik bast / stam (Quercus suber)

Standplaats

De kurkeik is een prachtige mediterrane boom die graag in de volle zon staat. Een kurkeik doet het erg goed in de volle grond. We adviseren om een kurkeik niet in een plantenbak te plaatsen; een bak of border zonder bodem kan wel goed. Een kurkeik is zeer geschikt voor grote tuinen of zelfs parken en kun je plaatsen in groepen, maar ook als solitaire boom. Als solitaire boom komt de kurkeik zeer goed tot zijn recht.

Watergift

De kurkeik heeft veel water nodig. Zorg er uiteraard wel voor dat de wortels van de kurkeik niet voor een langere periode nat staan. Hierdoor kan namelijk wortelrot ontstaan.

Winterhardheid van de kurkeik

Een kurkeik is winterhard en kan tegen temperaturen tot min 12 graden Celsius.

Grond en voeding van de kurkeik

De kurkeik is eigenlijk een heel makkelijke boom, dat wil zeggen dat de boom weinig eisen stelt wat betreft een goede ondergrond. De kurkeik plaats je in de volle grond met mediterrane grond. Daarnaast kunt u de kurkeik nog bijvoeden met HealthyStart tabletten. Een kurkeik kan daarnaast goed tegen een zeeklimaat en zelfs tegen strooizout. Ook kan een kurkeik tegen luchtverontreiniging. .

Groei, bloei en vruchten van de kurkeik

De kurkeik bloeit in de maanden april en mei met onopvallende gele katjes. De vruchten die worden gevormd zijn eikeltjes. Het gehele jaar door kunnen er eikels aan de kurkeik hangen.

Vormen

Kurkeiken zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten, denk hierbij aan meerstammige bomen, enkelstammige bomen, bomen met een gedraaide stam en een gevormde kroon.

CityTree Bomen en Plantencentrum tuinontwerp tuinaanleg tuinadvies

Welkom bij bomen- en
plantencentrum Citytree!

Bomen- en plantencentrum CityTree staat voor het vergroenen van de wereld om ons heen. Als bomen- en plantencentrum zij wij gespecialiseerd in de verkoop van mediterrane bomen en planten, maar ook voor leibomen, hagen, plantenbakken, leiconstructies en andere tuinplanten bent u bij CityTree aan het juiste adres!

U bent van harte welkom in onze locatie in Heerjansdam, waar u tijdens onze ruime openingstijden ons uitgebreide assortiment kunt verkennen. Onze deskundige adviseurs staan klaar om u te helpen met uw je vragen en bieden vrijblijvend plantadvies op maat. Maak gerust een afspraak voor een persoonlijk adviesgesprek, waarbij we rekening houden met uw specifieke wensen, de ligging van je tuin of dakterras, de bodemgesteldheid, en zelfs de levering en plaatsing van de bomen en planten.

Team CityTree - Pieter W
Een vraag?
Vraag Pieter!