Ga naar inhoud

Het najaar is begonnen! Wanneer ga jij planten?

Persoonlijk tuinadvies
Snelle levering
Bezorg- en aanplantservice
Hagen CityTree (Carpinus Betelus)

Hagen

In de tuin van de buren, bij de ingang van een kantoorgebouw of in de openbare ruimte; hagen, je ziet ze overal! Met een haag kun je ook veel kanten op. Je kunt bijvoorbeeld privacy creëren en zorgen dat kinderen of huisdieren in de tuin blijven, daarnaast geven hagen een tuin mooie zichtlijnen. Bij bomen- en plantencentrum Citytree ben je aan het juiste adres voor een ruim assortiment hagen.

Het gehele jaar kun je haagplanten uit een plastic container bestellen en aanplanten! Tussen oktober en april leveren wij ook haagplanten uit de volle grond (met een blote wortel, kluit of draadkluit). Deze haagplanten uit de volle grond hebben een scherpe prijs en daarnaast is het najaar de ideale periode om haagplanten te planten.

Haag kopen?

Eigenlijk is een haag een rij met struiken die een aaneengesloten geheel vormen. Een groot aantal struiken is geschikt als haagplant en diversiteit daarbinnen is groot. Op deze pagina vind je dan ook een aantal vragen die je zichzelf kunt stellen om de keuze voor een haag makkelijker te maken.

Standplaats van de haag

Zon, halfschaduw of schaduw? De meeste haagplanten zijn geschikt voor de zon en halfschaduw. Wilt u een haag in een schaduwrijk gebied zetten, dan zijn de sneeuwbal, Portugese laurier en kardinaalsmuts een goede optie?

Bladeren of een conifeer?

Wilt u een haag met bladeren of juist een conifeer, zoals de Westerse levensboom. Citytree heeft een ruim assortiment haagplant op voorraad, waaronder allerlei coniferen.

Doel van de haag

Privacy, een natuurlijke schutting creëren in de tuin of toch een ondoordringbare haag? Als u een haag wil gebruiken om privacy en beschutting te creëren, wilt u misschien een snelle groeiende haagplant, zodat u zo snel mogelijk kunt genieten van de privacy in uw tuin.

Spelende kinderen of huisdieren in uw tuin?

Sommige haagplanten produceren in de herfst bessen die giftig kunnen zijn voor kinderen en huisdieren, zoals laurier.

Bladhoudend of bladverliezend?

Wilt u ook in de winter in dichte haag, dan zijn de bladhoudende haagplanten misschien iets voor u? Bij de bladhoudende haagplanten kan er onderscheid gemaakt worden tussen wintergroene hagen of hagen met bladeren die alleen niet meer groen zijn.

Bladhoudend: wintergroen of alleen bladhoudend?

Bij bladhoudende haagplanten kun je onderscheid maken tussen wintergroen en niet wintergroen. Er zijn namelijk ook haagplanten die gedurende de winter bruine bladeren hebben. Een voorbeeld hiervan is Fagus sylvativca (beuk).

Hagen voor de vogels, insecten en andere kleine dieren

Een haag kan heel goed zijn voor de biodiversiteit, maar dan is het wel belangrijk dat je niet te vaak snoeit. Bij elke snoeibeurt in het broedseizoen is het van belang om goed uit te kijken voor nesten in de hagen.

Onze collectie haagplanten

Olijfstruik/ olijfboom struik (Olea europaea)

Olijfstruik - Struik (olijfboom)

Olea Europaea

vanaf29,50
 • Sierwaarde
  Bast, Bladkleur
 • Standplaats
  Zon
 • Groenblijvend
  Kleur- en bladhoudend
Bekijk product
Laurierhaag / laurierkers haag 'Elly' 80-100 cm (Prunus laurocerasus)

Laurierhaag ‘Elly’ - Haag

Prunus laurocerasus

vanaf12,50
 • Sierwaarde
  Bloesem, Vrucht
 • Standplaats
  Zon, Halfschaduw, Schaduw
 • Groenblijvend
  Kleur- en bladhoudend
Bekijk product
Laurierhaag / laurierkers haag 'Genolia' 120-140 cm (Prunus laurocerasus)

Laurierhaag ‘Genolia’ - Haag

Prunus laurocerasus

vanaf9,50
 • Sierwaarde
  Bloesem, Vrucht
 • Standplaats
  Zon, Halfschaduw, Schaduw
 • Groenblijvend
  Kleur- en bladhoudend
Bekijk product
Laurierhaag 'Rotundifolia' 140-160 cm - laurierkers haag (Prunus laurocerasus)

Laurierhaag ‘Rotundifolia’ - Haag

Prunus laurocerasus

vanaf37,50
 • Sierwaarde
  Bloesem, Vrucht
 • Standplaats
  Zon, Halfschaduw, Schaduw
 • Groenblijvend
  Kleur- en bladhoudend
Bekijk product
CityTree Bomen en Plantencentrum tuinontwerp tuinaanleg tuinadvies

Welkom bij bomen- en
plantencentrum Citytree!

Bomen- en plantencentrum CityTree staat voor het vergroenen van de wereld om ons heen. Als bomen- en plantencentrum zij wij gespecialiseerd in de verkoop van mediterrane bomen en planten, maar ook voor leibomen, hagen, plantenbakken, leiconstructies en andere tuinplanten bent u bij CityTree aan het juiste adres!

U bent van harte welkom in onze locatie in Heerjansdam, waar u tijdens onze ruime openingstijden ons uitgebreide assortiment kunt verkennen. Onze deskundige adviseurs staan klaar om u te helpen met uw je vragen en bieden vrijblijvend plantadvies op maat. Maak gerust een afspraak voor een persoonlijk adviesgesprek, waarbij we rekening houden met uw specifieke wensen, de ligging van je tuin of dakterras, de bodemgesteldheid, en zelfs de levering en plaatsing van de bomen en planten.

CityTree - Pieter Weststrate
Een vraag?
Vraag Pieter!