Ga naar inhoud

Vanwege lancering nieuwe website is online assortiment nog niet volledig, voor volledige assortiment neem contact op of kom langs

Persoonlijk tuinadvies
Snelle levering
Bezorg- en aanplantservice
Italiaanse cipres (Cupressus sempervirens)

Cipressen

Wilt u cipressen kopen? dan bent u bij Citytree aan het goede adres. Citytree is gespecialiseerd in mediterrane bomen en planten, zoals de Italiaanse cipres. De Italiaanse is een slanke zuilvormig boom die het gehele jaar groen blijft.

Enig resultaat
Italiaanse cipres (Cupressus sempervirens)

Italiaanse cipres ‘Pyramidalis’ - Cipres

Cupressus sempervirens

vanaf52,50
  • Sierwaarde
    Vorm en structuur
  • Standplaats
    Zon, Halfschaduw
  • Groenblijvend
    Kleur- en bladhoudend
Bekijk product

Italiaanse cipres kopen?

De cipres herkennen mensen vaak als de bomen langs de wegen tussen de glooiende heuvels in Italië en dat klopt ook. Cipressen zijn namelijk bomen die van oorsprong voorkomen in het Middellandse zeegebied. Toch kun je een cipres ook goed in een Nederlandse tuin plaatsen. Cipressen zijn slanke zuilvormige bomen die het gehele jaar groen blijven.

Een Italiaanse cipres (Cupressus sempervirens) is een wintergroene boom die botanisch gezien dichterbij de naaldbomen zit dan bij de loofbomen. Een cipres kan per jaar zo’n 20 centimeter groeien. Een volwassen cipres kan wel een hoogte bereiken van 30 meter. Als een cipres de juiste hoogte heeft bereikt, kunt u ook de top uit de boom halen, waardoor de hoogte niet of nauwelijks zal toenemen.

Italiaanse cipres (Cupressus sempervirens)

Standplaats

De cipres is een mediterrane boom en staat dan ook graag in de zon of halfschaduw. Cipressen zijn geschikt om in een rij met een tussenruimte te plaatsen om of juist solitair. Het is bij cipressen wel belangrijk om ze niet op te tocht te zetten. Een cipres heeft de voorkeur voor een standplaats in de volle grond. U kunt een cipres ook in het bak plaatsen, maar dan is het belangrijk om de juiste grond te gebruiken. Citytree heeft de juiste samenstelling van de grond voor u. Bij een standplaats in een plantenbak of pot moet u wel rekening houden met de juiste drainage door gaten in de bodem van bak te maken, hydrokorrels (kleikorrels) onderin de bak toe te voegen en de juiste grond te gebruiken. Onze medewerkers voorzien u graag van advies.

Winterhardheid

De jonge cipressen kunnen minder goed tegen langdurige vorst. Een cipres is over het algemeen winterhard tot ongeveer min 15 graden Celsius.

Watergift

Ook een mediterrane boom, zoals een cipres moet regelmatig water krijgen, maar het is wel belangrijk dat de wortels niet continu in het water staan. Als de wortels te lang nat staan, kan er namelijk wortelrot optreden. Normaalgesproken is één keer per week watergeven voldoende. Bij warm en zonnig weer mag de cipres twee keer per week waterkrijgen.

Italiaanse cipres (Cupressus sempervirens)

Grond en bemesting

Bij het planten van een cipres adviseren wij om mediterrane grond te gebruiken. U kunt een cipres het best bemesten als de bodemtemperatuur stijgt. Door de stijgende bodemtemperatuur worden de wortels actiever en wordt de voeding beter opgenomen. In de zomer kunt u de cipres ook extra voeding geven. De mediterrane grond en de voeding (Healthy Start) zijn ook verkrijgbaar bij Citytree.

Vruchten

Regelmatig krijgen wij vragen van onze klanten over bruine stukken in de cipres, maar dat heeft de maken met de bloei van de cipres. De cipres bloeit in april en mei onopvallend met gele/bruine bloemen. Daarna worden de vruchten van de cipres gevormd; deze vruchten worden kegels genoemd. De cipres is eenhuizig dus er zijn mannelijke kegels (groen en eivormig) en vrouwelijke kegels (grijsbruin en volvormig).

Snoeien

In principe hoef je een cipres niet te snoeien. Een grote cipres kan wel een hoogte bereiken van 30 meter, maar u kunt er ook voor zorgen dat de cipres een bepaalde hoogte blijft houden. Dat kunt u doen door de top uit de cipres te knippen. De cipres neemt nu nauwelijks in hoogte toe.

Wind

Cipressen kunnen tegen matige wind, maar ze zijn niet goed bestand tegen tocht. Het is raadzaam om hier rekening mee te houden tijdens het kiezen van een standplaats.

Bent u op zoek naar een Italiaanse cipres, dan bent u bij Citytree aan het juiste adres! Kom eens langs op onze locatie of neem contact op. We adviseren u graag.

Italiaanse cipres (Cupressus sempervirens)
CityTree Bomen en Plantencentrum tuinontwerp tuinaanleg tuinadvies

Welkom bij bomen- en
plantencentrum Citytree!

Bomen- en plantencentrum CityTree staat voor het vergroenen van de wereld om ons heen. Als bomen- en plantencentrum zij wij gespecialiseerd in de verkoop van mediterrane bomen en planten, maar ook voor leibomen, hagen, plantenbakken, leiconstructies en andere tuinplanten bent u bij CityTree aan het juiste adres!

U bent van harte welkom in onze locatie in Heerjansdam, waar u tijdens onze ruime openingstijden ons uitgebreide assortiment kunt verkennen. Onze deskundige adviseurs staan klaar om u te helpen met uw je vragen en bieden vrijblijvend plantadvies op maat. Maak gerust een afspraak voor een persoonlijk adviesgesprek, waarbij we rekening houden met uw specifieke wensen, de ligging van je tuin of dakterras, de bodemgesteldheid, en zelfs de levering en plaatsing van de bomen en planten.

CityTree - Pieter Weststrate
Een vraag?
Vraag Pieter!