Ga naar inhoud

Kom langs in onze winkel: Vandaag geopend van 07:00 tot 17:00 of bestel online

ACTIE: GRATIS bezorging vanaf €300,- *(BE €350,-)

Persoonlijk tuinadvies
Kom langs voor inspiratie in Heerjansdam
Bezorg- en aanplantservice
Winterbescherming bomen - winterhoezen en warmtelinten - vorst bomen

Warmtelint

Om uw boom optimaal te beschermen, kunt u als aanvulling op een winterhoes een warmtelint toevoegen. Een warmtelint kunt alleen gebruiken in combinatie met een winterhoes, zodat de warmte die het warmtelint afgeeft binnen de hoes kan blijven. Met een warmtelint kunt u uw exclusieve bomen en planten beschermen tegen langdurige vorst en ze wat extra warmte geven.

6 resultaten
Warmtelint rond boom gebruik

Warmtelint 4 meter

55,00
Warmtelint rond boom gebruik

Warmtelint 8 meter

75,00
Warmtelint rond boom gebruik

Warmtelint 18 meter

95,00

Waarom een warmtelint?

Ik heb al een winterhoes, wat is de toegevoegde waarde van een warmtelint? Met een winterhoes trekt u uw bomen eigenlijk een soort jas aan. De boom wordt beschermd tegen de ergste kou en wind, maar het wordt niet warm onder een winterhoes. Een warmtelint kan ervoor zorgen dat het ook onder de hoes warmer wordt. Een warmtelint werkt op een thermostaat die alleen aangaat bij een omgevingstemperatuur onder de 5 graden. Bij een temperatuur van 15 graden schakelt de thermostaat zich uit. De warmtelint zijn energiezuinig en verkrijgbaar in verschillende lengtes.

Tips

 • Zorg dat het warmtelint niet overlapt of kruist. Hierdoor kan namelijk oververhitting plaatsvinden.
 • Zorg ook dat het warmtelint niet in contact komt met de thermostaat. Hierdoor kan ook oververhitting plaatsvinden.

Wist u dat u een warmte lint ook kunt gebruiken om uw buitenkraan vorstvrij te houden? Wilt u voorkomen dat uw buitenkraan in de winterperiode bevriest, dan is een warmtelint voor u misschien een goede optie. Een warmtelint heeft een thermostaat en slaat alleen aan bij een omgevingstemperatuur van 5 graden of lager.

Warmtelinten zijn energiezuinig

 • Warmtelint 4 meter: 40 Watt
 • Warmtelint 8 meter: 80 Watt
 • Warmtelint 18 meter: 180 Watt
Warmtelint buitenkraan vorstvrij gebruik

Gebruiksaanwijzing warmtelint

 1. Haal het warmtelint uit de verpakking
 2. Controleer of het warmtelint naar naar behoren werkt
 3. Wikkel het warmtelint om de stam en de hoofdtakken
 4. Zorg dat de thermostaat zich binnen de winterhoes bevind. Een warmtelint dient in combinatie met een winterhoes gebruikt te worden, zodat de afgegeven warmte bij de boom blijft hangen.
 5. De winterhoes moet goed afgesloten zijn om te voorkomen dat de winterhoes beschadigd door harde wind of storm. Hier kunt u bijvoorbeeld een extra touw voor gebruiken. Bekijk de gebruiksaanwijzing van de winterhoes.
 6. Het warmtelint is nu stekkerklaar voor 220V. Het lint is voorzien van een automatische thermostaat. De thermostaat slaat aan als de omgevingstemperatuur onder de 5 graden Celsius komt. Bij een temperatuur boven de 15 graden Celsius schakelt de thermostaat uit.
 7. Doe de stekker alleen in het stopcontact bij vorst om energie te besparen.

Citytree kan niet verantwoordelijk gehouden worden voor het verkeerd gebruiken van het warmtelint.

Warmtelint rond boom gebruik
CityTree Bomen en Plantencentrum tuinontwerp tuinaanleg tuinadvies

Welkom bij bomen- en
plantencentrum Citytree!

Bomen- en plantencentrum CityTree staat voor het vergroenen van de wereld om ons heen. Als bomen- en plantencentrum zij wij gespecialiseerd in de verkoop van mediterrane bomen en planten, maar ook voor leibomen, hagen, plantenbakken, leiconstructies en andere tuinplanten bent u bij CityTree aan het juiste adres!

U bent van harte welkom in onze locatie in Heerjansdam, waar u tijdens onze ruime openingstijden ons uitgebreide assortiment kunt verkennen. Onze deskundige adviseurs staan klaar om u te helpen met uw je vragen en bieden vrijblijvend plantadvies op maat. Maak gerust een afspraak voor een persoonlijk adviesgesprek, waarbij we rekening houden met uw specifieke wensen, de ligging van je tuin of dakterras, de bodemgesteldheid, en zelfs de levering en plaatsing van de bomen en planten.

Team CityTree - Pieter W
Een vraag?
Vraag Pieter!