Ga naar inhoud

Kom langs in onze winkel: Vandaag geopend van 07:00 tot 17:00 of bestel online

Leiconstructie voor leibomen in tuin

Leiconstructie voor de particuliere tuin

Een goede en degelijke constructie voor leibomen vinden is niet makkelijk. Dat weten wij uit ervaring. Daarom hebben wij de afgelopen jaren een unieke constructie voor leibomen ontwikkeld. Uniek in die zin, dat wij een totaalpakket kunnen aanbieden, wat niet alleen bestaat uit mooie stalen buizen, maar ook uit de juiste verbindingsstukken, draadspanners en overige benodigde accessoires.

Privacy en zonwering

Vaak worden leibomen geplaatst met het oog op privacy. Door meerdere bomen (hoog of laag) naast elkaar te zetten, fungeren ze als scherm. Zo kunnen de bomen gebruikt worden als afscheiding met de buren, of bijvoorbeeld tegen inkijk van bovenaf (het bladerdek begint meestal hoog). Door goed na te denken over de plaats van de leibomen kun je zelf bepalen waar je uitzicht hebt en waar niet. Het voordeel ten opzichte van andere bomen is dat leibomen ruimtebesparend zijn (slechts in één richting).

Leiconstructie voor leibomen in kleine tuin

Opbouw van de leiconstructie

Let op:

    • Liggers zijn maximaal 600 cm lang. Wanneer u meer lengte nodig heeft, kiest u dus meerdere liggers.
    • 1 Spanset is voldoende voor 1 draad in 1 richting. Vaak worden 5 Spansets gebruikt. Bij een hoekverdraaiing heeft u het dubbele aantal nodig.
    • Wanneer u kiest voor Turbobeton, ontvangt u per staander een zak Turbobeton.

Montage van de leiconstructie

Het plaatsen van de leiconstructie kunt u zelf uitvoeren met behulp van onze montagehandleiding. Wilt u de leiconstructie door Citytree laten plaatsen? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Eigenschappen

Afmetingen buis: Ø60 | 2.90 mm dikte
Lengte buis: 600 cm
Materiaal buis: staal volblad verzinkt

Kleuren

Onze producten zijn verkrijgbaar in de volgende RAL-kleuren.

RAL 6009 Dennegroen
RAL 9005 Gitzwart
RAL 7016 Antracietgrijs

*Een andere samenstelling: RAL-kleur of dikte van de buizen is alleen mogelijk op aanvraag. Indien gewenst kunnen we ook maatwerk leveren wat betreft hoekverdraaiingen, buisprofielen en wanddikte buizen.

Op maat maken

De palen kunt u zelf inkorten (of in laten korten), zodat u elke gewenste afstand < 600 cm kunt overbruggen.

Maatwerk en advies

Elke situatie vraagt weer om een andere aanpak. We leveren standaard pakketten, indien gewenst kunnen we ook maatwerk leveren voor wat betreft hoekverdraaiingen, buisprofiel en wanddikte buizen. Andere RAL kleuren zijn ook mogelijk, vaak wel alleen bij grote aantallen te realiseren i.v.m. extra coatingskosten.

Leibomen

CityTree kan naast de leiconstructie ook de bijbehorende (groenblijvende) leibomen, grond en voeding leveren. Wij voorzien u graag van advies, neem vrijblijvend contact met ons op!

Leiconstructie voor olijfwilg leibomen (Eelaeagnus ebbingei)
CityTree Bomen en Plantencentrum tuinontwerp tuinaanleg tuinadvies

Welkom bij bomen- en
plantencentrum Citytree!

Bomen- en plantencentrum CityTree staat voor het vergroenen van de wereld om ons heen. Als bomen- en plantencentrum zij wij gespecialiseerd in de verkoop van mediterrane bomen en planten, maar ook voor leibomen, hagen, plantenbakken, leiconstructies en andere tuinplanten bent u bij CityTree aan het juiste adres!

U bent van harte welkom in onze locatie in Heerjansdam, waar u tijdens onze ruime openingstijden ons uitgebreide assortiment kunt verkennen. Onze deskundige adviseurs staan klaar om u te helpen met uw je vragen en bieden vrijblijvend plantadvies op maat. Maak gerust een afspraak voor een persoonlijk adviesgesprek, waarbij we rekening houden met uw specifieke wensen, de ligging van je tuin of dakterras, de bodemgesteldheid, en zelfs de levering en plaatsing van de bomen en planten.

Team CityTree - Pieter W
Een vraag?
Vraag Pieter!