Ga naar inhoud

Vanwege lancering nieuwe website is online assortiment nog niet volledig, voor volledige assortiment neem contact op of kom langs

Persoonlijk tuinadvies
Snelle levering
Bezorg- en aanplantservice

Olijfwilg

Met een olijfwilg heb je een prachtige groenblijvende boom in de tuin. De olijfwilg heeft prachtige grijsgroene bladeren en bloeit met crème witte bloemen. Ook krijgt een olijfwilg mooi kleine roodgekleurde olijfachtige vruchten.

Enig resultaat
Olijfwilg blad (Elaeagnus ebbingei)

Olijfwilg leiboom - Leiboom

Elaeagnus ebbingei

vanaf275,00
 • Sierwaarde
  Bladkleur, Vrucht
 • Standplaats
  Zon, Halfschaduw
 • Groenblijvend
  Kleur- en bladhoudend
Bekijk product

De voordelen van een olijfwilg leiboom (ook wel zilverbes genoemd)

 • De olijfwilg blijft het hele jaar groen (bladhoudende leiboom)
 • De olijfwilg is heel goed bestand tegen wind, zout en luchtvervuiling
 • De olijfwilg is goed winterhard
 • Wist je dat de meeste bomen niet goed bestand zijn tegen wind, zout en luchtvervuiling? De olijfwilg is een uitzondering op deze regel. Ook in de Nederlandse kustgebieden met veel zoute wind kun je genieten van een olijfwilg in de tuin. Daarnaast blijft deze leiboom het gehele jaar groen, waardoor je ook in de winter kunt genieten van deze prachtige boom.

Olijfwilg; uiterlijke kenmerken

De olijfwilg heeft prachtige grijsgroene bladeren met een lichtgrijze onderkant. In het najaar (de maanden oktober en november) bloeit de olijfwilg met kleine witte onopvallende bloemen, mits de leiboom daarvoor natuurlijk niet is gesnoeid. De witte bloemen verspreiden een aangename geur. Na de bloei ontstaan er prachtige eetbare bessen. In de winter behoudt de olijfwilg zijn grijsgroene bladeren.

Standplaats van de olijfwilg

De olijfwilg geeft de voorkeur aan een standplaats in de zon of halfschaduw. Je kunt een olijfwilg op bijna elke grondsoort plaatsen, maar het is wel belangrijk dat olijfwilg niet te nat staat. Door een te natte grond kunnen de wortels gaan rotten.

Olijfwilg is verkrijgbaar in verschillende vormen

Bij CityTree is de olijfwilg te verkrijgen in verschillende vormen, waaronder leiboom, schermvorm, struik (haag), halfstam en hoogstam. Deze bomen en planten kun je gemakkelijk online bestellen, maar je kunt ook langskomen op onze locatie in Heerjansdam om je eigen boom uit te kiezen. Ook op onze locatie kunnen we het transport voor je regelen.

Watergift

Bijna alle bomen en planten die je aanplant moet je de eerste maanden goed watergeven om ervoor te zorgen dat ze gaan wortelen. Dat betekent dat de wortels net na het planten het water nog niet goed kunnen opnemen.

Voeding

Ook een olijfwilg moet je regelmatig voeding geven. Bij CityTree kun je terecht voor voeding, namelijk Healthy Start.

Winterhardheid

Een olijfwilg is redelijk winterhard, maar het is wel belangrijk om te weten dat vorst ervoor kan zorgen dat de olijfwilg (die eigenlijk bladhoudend is) alsnog de bladeren verliest.