GRATIS bezorging vanaf €500,- (Plantenbakken altijd gratis)
Olijfwilg
Met een olijfwilg heb je een prachtige groenblijvende boom in de tuin. De olijfwilg heeft prachtige grijsgroene bladeren en bloeit met crème witte bloemen. Ook krijgt een olijfwilg mooi kleine roodgekleurde olijfachtige vruchten.
Olijfwilg ‘Compacta’ - Haag
Elaeagnus ebbingei 'Compacta'
- SierwaardeBladkleur, Vrucht
- StandplaatsZon, Halfschaduw
- GroenblijvendKleur- en bladhoudend
Olijfwilg - Leiboom
Elaeagnus ebbingei
- SierwaardeBladkleur, Vrucht
- StandplaatsZon, Halfschaduw
- GroenblijvendKleur- en bladhoudend
De voordelen van een olijfwilg (ook wel zilverbes genoemd)
- De olijfwilg blijft het hele jaar groen (bladhoudende leiboom)
- De olijfwilg is heel goed bestand tegen wind, zout en luchtvervuiling
- De olijfwilg is goed winterhard
- Bestand tegen wind, zout en luchtvervuiling.
Oorsprong van de olijfwilg
De olijfwilg komt van oorsprong uit Zuidoost-Azië, maar de olijfwilg vind je al eeuwen in Europa, vooral in de landen rond de Middellandse Zee.
Uiterlijk: blad, groei en bloei
De olijfwilg heeft prachtige grijsgroene bladeren met een lichtgrijze onderkant. In het najaar (de maanden oktober en november) bloeit de olijfwilg met kleine witte onopvallende bloemen, mits de leiboom daarvoor natuurlijk niet is gesnoeid. De witte bloemen verspreiden een aangename geur. Na de bloei ontstaan er prachtige eetbare bessen. In de winter behoudt de olijfwilg zijn grijsgroene bladeren.
Standplaats van de olijfwilg
Zon
De olijfwilg geeft de voorkeur aan een standplaats in de zon of halfschaduw.
Wind
Wist je dat de meeste bomen niet goed bestand zijn tegen wind, zout en luchtvervuiling? De olijfwilg is een uitzondering op deze regel. Ook in de Nederlandse kustgebieden met veel zoute wind kun je genieten van een olijfwilg in de tuin.
Grond
Je kunt een olijfwilg op bijna elke grondsoort plaatsen, maar het is wel belangrijk dat olijfwilg niet te nat staat. Door een te natte grond kunnen de wortels gaan rotten.
Onderhoud
Ook een mediterrane boom, zoals een olijfwilg, moet je natuurlijk goed onderhouden door het geven van water, regelmatig snoeien en de boom bij te voeden.
Watergift
Meestal is het voldoende om een olijfwilg één keer per week water te geven. Bij zonnig en warm weer mag een olijfwilg twee keer of drie keer per week water krijgen. Het gaat om minimaal 10L (een emmer) per keer. Zorg er wel voor dat de wortels van de olijfwilg niet continue nat blijven staan, want hierdoor staat wortelrot.
Heb je de olijfwilg kortgeleden aangeplant? Geef dan de komende maanden extra water, omdat de wortels vaak nog niet goed in staat zijn om het water uit de grond op te nemen.
Snoeien
Een olijfwilg is een sterke plant dus verdraagt snoei goed.
Voeding
Ook een olijfwilfg moet je regelmatig voeding geven. Bij CityTree kun je terecht voor voeding, namelijk Healthy Start.
Winterhardheid
Een olijfwilg is redelijk winterhard, maar het is wel belangrijk om te weten dat vorst ervoor kan zorgen dat de olijfwilg (die eigenlijk bladhoudend is) alsnog de bladeren verliest.
Olijfwilg is verkrijgbaar in verschillende vormen
Bij CityTree is de olijfwilg te verkrijgen in verschillende vormen, waaronder leiboom, schermvorm, struik (haag), halfstam en hoogstam. Deze bomen en planten kun je gemakkelijk online bestellen, maar je kunt ook langskomen op onze locatie in Heerjansdam om je eigen boom uit te kiezen. Ook op onze locatie kunnen we het transport voor je regelen.