Ga naar inhoud

Vanwege lancering nieuwe website is online assortiment nog niet volledig, voor volledige assortiment neem contact op of kom langs

Persoonlijk tuinadvies
Kom langs voor inspiratie in Heerjansdam
Bezorg- en aanplantservice
Lei-fruit / fruitbomen leivorm / fruit leibomen

Lei-fruitbomen

Een leiboom en ook fruit uit eigen tuin, dan is misschien een lei-fruitboom wel iets voor jou! Bij bomen- en plantencentrum CityTree ben je aan het juiste adres voor oude fruitbomen en lei-fruitbomen.

Kom langs voor ons gehele assortiment.

Perenboom 'Conference' peren (Pyrus communis)

Lei-Perenboom ‘Conference’ - Leiboom fruit

Pyrus communis

vanaf645,00
 • Sierwaarde
  Bloesem, Vrucht
 • Standplaats
  Zon, Halfschaduw
 • Bladverliezend
  Mooie herfstkleuren
Bekijk product

Een fruitboom als leiboom

Wil je gezond fruit uit je eigen tuin, maar heb je weinig ruimte? Misschien is een fruitboom in leivorm dan wel iets voor jou! Een leifruitboom heeft vele voordelen, waaronder:

 • Leifruitbomen hebben relatief weinig ruimte nodig
 • Leifruitbomen kun je gemakkelijk naast een muur of schutting plaatsen
 • Leifruitbomen hebben mooie bloesem
 • Leifruitbomen zijn verkrijgbaar in veel soorten en maten

Leifruitbomen in alle maten en soorten

Je kunt leifruitbomen in alle soorten en maten vinden. Bij bomen- en plantencentrum ligt de nadruk op appel- en perenbomen.

Appelboom in leivorm

Een appelboom in de tuin lijkt typisch Nederlands, maar van oorsprong komen appels uit Centraal-Azië. De appel is op dit moment het meest populaire fruit in Nederland. In Nederland worden jaarlijks zo’n 750 miljoen appels gegeten. Zowel appel- als perenbomen behoren allebei tot de rozenfamilie.

Perenboom in leivorm

Een perenboom bloeit in het voorjaar altijd met witte bloemen. Bij perenbomen kun je gemakkelijk onderscheid maken tussen handperen en stoofperen. Een perenboom heeft vaak een grillige stam.

Wanneer en hoe leifruitbomen planten?

Tijdens het plantseizoen (oktober t/m maart) kun je het beste leibomen aanplanten. Gebruik bij de aanplant goede aanplantgrond, zoals Vivimus universeel. Met Vivimus universeel geef je je bomen en planten goede start. Deze grond bevat namelijk een wortelstimulator, waardoor de haarwortels sneller gaan wortelen. Daarnaast bevat Vivimus een een bodemverbeteraar en goede voeding, zodat de boom goed kan wortelen en groeien.

Nog niet alle fruitbomen staan op deze pagina. Heb je vragen, neem gerust contact op met onze klantenservice.

Kom eens langs op onze locatie in Heerjansdam!