Ga naar inhoud

Kom langs in onze winkel: Vandaag geopend van 07:00 tot 17:00 of bestel online

Winterbescherming bomen - winterhoezen en warmtelinten - vorst bomen

Winterhoes gebruik en tips

Om uw exclusieve bomen en planten te beschermen tegen het winterse weer, kunt u gebruik maken van een winterhoes en daarbij een warmtelint. Een winterhoes kun je eigenlijk zien als een jas die je een boom aantrekt. Hierdoor beschermt u uw bomen en planten tegen langdurige vorst. Met een warmtelint kunt u ook nog wat extra warmte toevoegen.

Tips

 • Pak de boom bij droog weer in met de winterhoes
 • Het aanbrengen van de winterhoes doe je het makkelijkst met twee personen
 • Zorg voor zo min mogelijk uitstekende en scherpe takken. Na verloop van tijd kunnen hierdoor gaten en scheuren in de winterhoes komen.
 • Zorg dat u bij een palmboom de bladeren omhoog vastbind, voordat u de winterhoes aanbrengt
 • Maak op windstille dagen de rits open, zodat de boom luchten.
 • Haal de winterhoes eraf als het winterweer voorbij is.
 • Let op: als u de boomjas aanschaft, is het belangrijk om de hoes ook aan de bovenkant goed dicht te maken. Zie onderstaande afbeelding.
 • Geef uw bomen en planten in het voorjaar extra voeding.
Winterhoes ingepakt

Gebruiksaanwijzing voor de winterhoes

Hoe pak je een boom in in een winterhoes?

 1. Lees de tips voorafgaand aan het aanbrengen van de winterhoes. Een boom kun je het gemakkelijkst met twee personen in de winterhoes inpakken.
 2. Haal de hoes uit de verpakking.
 3. Trek de hoes over de boom. Trek de hoes in zijn geheel met de gesloten kant over de boom heen. Bij een hoge boom kun je hiervoor een trap gebruiken.
 4. Sluit de rits. Voorkom spanning op de rits bij het openen en sluiten van de winterhoes
 5. Trekkoord aantrekken. Trek het koord aan de onderkant van de winterhoes aan bij de basis van de boom
 6. Winterhoes vastmaken met extra touw. Nadat de winterhoes over de bomen is geplaatst dient de winterhoes (ter bescherming van de hoes) goed vastgemaakt te worden met extra touw. Bij harde wind zou anders de hoes kapot kunnen waaien.
 7.  Tips doorlezen. Controleer of u de winterhoes op de juiste manier hebt ingepakt.
gebruiksaanwijzing winterhoes planten
CityTree Bomen en Plantencentrum tuinontwerp tuinaanleg tuinadvies

Welkom bij bomen- en
plantencentrum Citytree!

Bomen- en plantencentrum CityTree staat voor het vergroenen van de wereld om ons heen. Als bomen- en plantencentrum zij wij gespecialiseerd in de verkoop van mediterrane bomen en planten, maar ook voor leibomen, hagen, plantenbakken, leiconstructies en andere tuinplanten bent u bij CityTree aan het juiste adres!

U bent van harte welkom in onze locatie in Heerjansdam, waar u tijdens onze ruime openingstijden ons uitgebreide assortiment kunt verkennen. Onze deskundige adviseurs staan klaar om u te helpen met uw je vragen en bieden vrijblijvend plantadvies op maat. Maak gerust een afspraak voor een persoonlijk adviesgesprek, waarbij we rekening houden met uw specifieke wensen, de ligging van je tuin of dakterras, de bodemgesteldheid, en zelfs de levering en plaatsing van de bomen en planten.

Team CityTree - Pieter W
Een vraag?
Vraag Pieter!