Toscaanse Jasmijn

Toscaanse Jasmijn, een heerlijke bloeiende klimplant, is een genot voor ogen en neus! Met zijn glanzend groene bladeren die zelfs in de winter altijd aanwezig zijn, heeft Toscaanse Jasmijn een levendig bladerdek dat als perfecte achtergrond dient voor zijn kleine witte bloemen. Wat nog charmanter is aan Toscaanse Jasmijn - ook bekend als sterjasmijn - is zijn heerlijke geur, die je tuin zal vullen met een delicate en zachte geur. Of het nu een patio buiten vult of een balkon opfleurt, Toscaanse Jasmijn zal zeker charme en schoonheid toevoegen aan elk deel van je huis.

Advies nodig?

Ontdek de mogelijkheden

Kant-en-klare Toscaanse jasmijn haag?

Ook voor Toscaanse jasmijn schermen ben je bij CityTree aan het juiste adres! Met een schermvorm heb je gelijk een metalen rek met deze prachtige groenblijvende klimplant.

Bekijk onze schermvormen

Bekijk ons andere klimplanten

Naast de Toscaanse jasmijn ben je ook voor andere klimplanten aan het goede adres bij CityTree, denk bijvoorbeeld aan de clematis of juist de groenblijvende hedera. 

Bekijk onze klimplanten

Plantadvies op maat!

Zie je door de bomen het bos niet meer? Dan helpen we je graag met tips en advies! We denken met u mee door plantadvies op maat te geven, waarbij we ook rekening houden met de levering en plaatsing. Kom gerust langs of maak een afspraak met een adviseur.

Maak een afspraak!

Onze aanplanttips voor Toscaanse jasmijn

De Toscaanse jasmijn moet je leiden in een daarvoor bestemd leirek, want deze klimplant is niet zelfklevend. Bij aanplant is het belangrijk om de juiste grond (1 zak per strekkende meter) en voeding toe te voegen. Zorg er daarnaast voor dat je de planten regelmatig watergeeft en jaarlijks bemest met de juiste voeding. 

De Toscaanse jasmijn (Trachelospermum jasminoides), ook wel sterjasmijn genoemd, is een prachtige groenblijvende klimplant met prachtige geurende bloemen van mei tot september.  

Momenteel hebben wij veel Toscaanse jasmijn op voorraad staan. Deze klimplanten importeren wij zelf vanuit Italië, waardoor wij de Toscaanse jasmijn voor een scherpe prijs kunnen aanbieden! 

Kies voor Toscaanse jasmijn!

Ben je op zoek naar een groenblijvende klimplant die ook nog eens bloeit in het voorjaar en de zomer, dan is de Toscaanse jasmijn misschien wel iets voor jou!

 • De Toscaanse jasmijn blijft het gehele jaar groen
 • De Toscaanse jasmijn bloeit van mei tot september met prachtige kleine witte bloemen, ook verkrijgbaar met witte of roze bloemen
 • De Toscaanse jasmijn bloeit met geurige bloemen
 • De Toscaanse jasmijn is redelijk winterhard
 • De Toscaanse jasmijn beschadigt de ondergrond waar deze op klimt niet.

De oorsprong van de Toscaanse jasmijn

Standplaats

Zon of halfschaduw: De Toscaanse jasmijn geeft de voorkeur aan een zonnige standplaats of een plaats in de halfschaduw. 

Wind: De Toscaanse jasmijn geeft de voorkeur aan een beschutte plaats, zoals bijvoorbeeld tegen een schuur of schutting. Deze klimplant kan minder goed tegen koude oostenwind, vandaar dat het beter is om de Toscaanse jasmijn op een beschutte plek te plaatsen.

Grond: De Toscaanse jasmijn is een mediterrane plant, waardoor we aanraden om mediterrane grond te gebruiken bij de aanplant. Zorg dat de grond goed waterdoorlatend is. De wortels mogen namelijk niet te nat staan, want hierdoor kan wortelrot optreden, daarnaast is de klimplant hierdoor minder bestand tegen vorst. Naast de mediterrane grond is het aan te raden om een aanplantpakket te gebruiken. Een aanplantpakket bevat HealthyStart (voeding), TreeSaver (wortelstimulator) en Biovin (bodemverbeteraar). Hiermee geef je de Toscaanse jasmijn een ideale start!

Onderhoud

Toscaanse jasmijn watergeven:

De Toscaanse jasmijn kun je aanplanten in de volle grond, maar ook in bijvoorbeeld een plantenbak.

Toscaanse jasmijn snoeien: 

De Toscaanse jasmijn snoei je direct na de bloeiperiode. Je kunt een Toscaanse jasmijn gemakkelijk zelf snoeien en bijknippen. Haal de oude, houtige en te lange takken weg met een snoeischaar. Ook de bruine takken en bladeren kun je weghalen zonder dat de klimplant daaronder zal lijden. 

Hoe plant je de Toscaanse jasmijn? 

(in deze situatie gaan we uit van klimplanten tegen een rek)

 1. Graaf een ruime sleuf langs lang het rekwerk waartegen je de Toscaanse jasmijn wilt plaatsen
 2. Maak de grond in en rond het plantgat helemaal los
 3. Giet water in het plantgat.
 4. Meng de grond die je uit het plantgat hebt gehaald met mediterrane grond (en gebruik hierbij het aanplantpakket volgens de aanwijzigingen)
 5. Plaats de Toscaanse jasmijn in het plantgat. Let hierbij op de hoogte, want je wilt de planten natuurlijk niet te diep planten.
 6. Vul het plantgat aan met de grond.
 7. Verbind de Toscaanse jasmijn met het rekwerk door het erdoorheen te vlechten en/of gebruik bindbuis (flexibel draad waarmee je gemakkelijk takken kunt opbinden, zonder ze ermee af te knellen)
 8. Geef regelmatig water, zeker in het begin en tijdens warme zomers.

Hoeveel Toscaanse jasmijn heb je nodig per strekkende meter?

De Toscaanse jasmijn is dé ideale groenblijvende klimplant voor tegen muren of schuttingen. Om een mooie dichte groene afscheiding te creëren heb je ongeveer 4 planten per strekkende meter nodig. 

Winterhardheid

De Toscaanse jasmijn is redelijk winterhard, dat wil zeggen dat deze klimplant temperaturen tot ongeveer -15 graden Celsius kan doorstaan, mits de planten beschut gaan. Een koude oostenwind is vooral funest voor deze mediterrane plant. Zorg ook voor goed waterdoorlatende grond, want deze groenblijvende plant wordt kwetsbaarder met natte wortels.

Giftig

De Toscaanse jasmijn is licht giftig.

Groei, bloei en vruchten

Groei: De Toscaanse jasmijn groeit het eerste jaar na de aanplant niet zo snel, maar daarna kan de Toscaanse jasmijn wel 100cm per jaar groeien. Hierdoor geniet je snelle van een prachtige groene afscheiding. 

Bloei: De Toscaanse jasmijn staat bekend om de prachtige geuren bloemen. De meeste Toscaanse jasmijnen hebben witte bloemen, maar ze zijn ook verkrijgbaar met gele (Star of Toscane) of roze (Pink Showers) bloemen. Deze bloemen hebben een korte periode een gele of roze kleur, maar kleuren daarna meestal richting het wit. 

 

Toscaanse jasmijn kopen bij CityTree

Je kunt Toscaanse jasmijn in allerlei vormen, kleuren en maten bij bomen- en plantencentrum CityTree kopen. Hierbij kun je denken aan een Toscaanse jasmijn als klimplant, maar ook als kant-en-klare schermvorm.

Wil je meer weten over de Toscaanse jasmijn, kom dan eens langs bij CityTree of neem contact met ons op!  

 

Toscaanse jasmijn (Trachelospermum jasminoides), ook wel sterjasmijn genoemd

Welkom bij bomen- en plantencentrum CityTree! Bij ons ben je aan het juiste adres voor unieke bomen en planten. Ons assortiment bevat een enorme voorraad mediterrane bomen en planten, waaronder olijfbomen, vijgenbomen, palmbomen en cipressen, maar ook voor oleanders en Toscaanse jasmijn kun je bij ons terecht. Naast een ruime assortiment helpen onze deskundige adviseurs je graag bij het kiezen van de juiste bomen en planten voor jouw tuin!

Bestel gemakkelijk online, kom eens langs op onze locatie in Heerjansdam of neem vrijblijvend contact met ons op!

De voordelen van Toscaanse jasmijn bij CityTree

 • Bestel gemakkelijk online > snelle levering
 • Bestel ook gemakkelijk alle benodigde grond en voeding
 • Ruime voorraad op onze centrale locatie in Heerjansdam (regio Rotterdam/Dordrecht)
 • Deskundig plantadvies
 • Scherpe prijs, omdat we ze rechtstreeks bij de leveranciers bestellen
 • Topkwaliteit

FAQ over Toscaanse jasmijn

Heb je nog andere vragen, neem dan gerust contact met ons op! We verzien je graag van persoonlijk advies!

Blijft de Toscaanse jasmijn het hele jaar groen?

Ja, de Toscaanse jasmijn is een groenblijvende klimplant.

Is de Toscaanse jasmijn winterhard?

De Toscaanse jasmijn is een mediterrane klimplant, maar wel redelijk winterhard. Een Toscaanse jasmijn moet wel beschermd worden tegen een koude oostenwind. 

Heeft de Toscaanse jasmijn een lange bloeitijd?

Jazeker! De Toscaanse jasmijn is een echte blikvanger met kleine witte bloemetjes die bloeien van mei tot september. Daarnaast blijft de Toscaanse jasmijn het gehele jaar groen, waardoor je het hele jaar kan genieten van deze prachtige groene klimplant. 

Wat is de ideale standplaats van de Toscaanse jasmijn?

Een Toscaanse jasmijn geeft de voorkeur aan de zonnige standplaats of een standplaats in de halfschaduw.

Hoe snel groeit de Toscaanse jasmijn?

Als je de Toscaanse jasmijn aan een metalen rek wilt plaatsen, wil je natuurlijk snel kunnen genieten van een volle klimplant. Het eerste jaar groeit de Toscaanse jasmijn vrij langzaam, maar daarna kan deze groenblijvende klimplant tot wel 100cm per jaar groeien. 

Welke kleur hebben de bloemen van de Toscaanse jasmijn?

Je ziet de Toscaanse jasmijn vooral als groenblijvende klimplant met kleine witte bloemen, maar de Toscaanse jasmijn is ook zeker verkrijgbaar met roze of gele bloemen. 

Wat is de ideale tijd van het jaar om Toscaanse jasmijn aan te planten?

Je kunt de Toscaanse jasmijn het beste aanplanten in het voor- of najaar, omdat er dan veel regen valt. Hierdoor kunnen de planten goed wortelen. 

Is een Toscaanse jasmijn een zelf hechtende klimplant

Nee, een Toscaanse jasmijn is geen zelf hechtende plant dus je moet deze klimplant een beetje helpen door deze op het oppervlak te bevestigen. 

Is een Toscaanse jasmijn een geurende klimplant?

Jazeker! De Toscaanse jasmijn staat bekend om zijn lekkere geur. 

Is de Toscaanse jasmijn giftig?

Ja, de Toscaanse jasmijn kan licht giftig zijn.

 

Is een Toscaanse jasmijn geschikt om tegen een schutting te plaatsen?

Ja, de Toscaanse jasmijn is daar ideaal voor.

Wanneer moet je de Toscaanse jasmijn snoeien?

Je kan de Toscaanse jasmijn het beste snoeien als de bloemen zijn uitgebloeid.

Advies
op maat

Graag adviseren wij u welke bomen en planten geschikt zijn voor uw situatie. Bij de keuze van bomen en planten is het belangrijk om rekening te houden met de standplaats (zonnige plek of juist niet, veel of weinig wind, samenstelling van de bodem etc.) Bent u geïnteresseerd, kom dan gerust langs bij Citytree in Heerjansdam of neem contact met ons op via info@citytree.nl.

Eigen kwekerij, grote voorraden

Bij Citytree hebben we een groot assortiment aan (mediterrane) bomen en planten op voorraad, zoals olijfbomen, vijgenbomen, palmbomen en druiven op stam. Met onze leveranciers in Italië en Spanje hebben we een jarenlange samenwerking. Onze bomen en planten selecteren we waar mogelijk zelf, zodat we de beste kwaliteit kunnen garanderen.

Snelle levering,
perfecte service

Op onze locatie in Heerjansdam hebben we een groot assortiment aan bomen en planten op voorraad. Deze bomen en planten kunnen we op korte termijn bij u thuisbezorgen (1 tot 3 werkdagen). Ook bieden wij mogelijkheden voor het transport en de plaatsing. Hierbij kunt u denken aan dakterrassen, plaatsen over obstakels, totale aanplant van tuinen etc. De kosten zijn afhankelijk van de afstand en de situatie ter plaatse. U kunt een vrijblijvende offerte aanvragen via info@citytree.nl.